Kuorsauskisko

Kuorsaaminen on yleinen vaiva, joka häiritsee niin kuorsaajan kuin kanssanukkujankin unta. Kuorsaamisen aiheuttamista unihäiriöistä ei kuitenkaan tarvitse kärsiä, vaan avun voi saada vaivattomasti kuorsauskiskosta.

Kuorsaaminen

Kuorsaaminen johtuu siitä, että nukkuessa kieli ja pehmeän suulaen kudokset rentoutuvat ja painuvat taaksepäin. Kuorsaamiseen vaikuttavat nenän ja nielun rakenteelliset tekijät, kuten isot nielurisat. Myös mm. ylipaino, alkoholi sekä rauhoittavat lääkkeet lisäävät kuorsaamista. Noin 10 % kuorsaajista esiintyy öisin lyhyitä hengityskatkoksia eli uniapneaa. Uniapnean seurauksena on happivaje, joka johtaa jatkuvaan voimakkaaseen väsymykseen.

Kuorsaamisen hoitoon käytetään alaleuan asentoon vaikuttavia välineitä, leikkauksia sekä nielun lämpökäsittelyä. Vaikeassa uniapneassa hoitona käytetään ylipainehoitoa.

Kuorsauskisko

Kuorsauskiskolla tarkoitetaan hampaissa öisin pidettävää kojetta, jolla alaleukaa saadaan siirrettyä nukkuessa eteenpäin. Kun alaleuka pysyy edempänä, hengitys­tiet saadaan pysymään auki ja näin estetään kuorsausäänen syntyminen.

Monissa tutkimuksissa alaleuan asentoa muuttavien kojeiden on havaittu vaikuttavan kuorsaamiseen. Parhaiten kuorsaamista vähentävät yksilöllisesti valmistetut kiskot.

Kuorsauskisko sopii hyvin tavallisen kuorsaamisen hoitoon, mutta sitä voidaan käyttää myös lievän uniapnean hoitoon. Kuorsauskisko sopii kaiken ikäisille. Kuorsauskiskoa ei kuitenkaan tehdä potilaille, joilla on vaikea hampaiden kiinnityskudossairaus, purentavirhe tai jos suussa ei ole omia hampaita.

Mikäli olet kiinnostunut kuorsaus­kiskosta, ota yhteyttä vastaanotollemme 02-4141 100 ja kysy lisää.

KotiHammas Denta (02) 4141 100     turku(at)kotihammas.fi     Aurakatu 14 B (4. krs), 20100 TURKU